چکیده
با توجه به گرایش بیش از حد کودکان به بازی های رایانه ای و اثرات منفی این بازی ها بر روی رفتار و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه میان میزان استفاده از بازیهای رایانه ای و بروز پرخاشگری در کودکان 10 الی 20 سال شهر قزوین است ،
مقدمه
حالت خشم و خشونت یک حالت شدید هیجانی است که با واکنش وحشیانه، باعث حمله به عامل ایجادکننده و زیان و آسیب به آن میشود. به عبارت دیگر خشم خود نوعی هیجان است که برای مقابله و معارضه با عوامل تهیهکننده منافع و مصالح فرد یک حالت تعارضی در وی پدید میآورد. معمولا در کتب کلاسیک، تهاجم یا خشونت را به دو گروه تقسیم میکنند: ـ گروه اول،مبنای بیولوژیکی دارد و فطری است و در حیوانات دیده میشود. مثل تهاجم برای بهدست آوردن غذا، تهاجم برای رفع خطر و… ـ گروه دوم، حالت تهاجم که بر مبنای فعل و انفعال روانی میباشد و در نتیجه محرومیت و ناکامی در فرد تظاهر میکند. (البته باید توجه داشت که همیشه در نتیجه ناکامی، پرخاشگری ظاهر نمیشود و امکان ظهور واکنشهای دیگر نیز میرود.) تهاجم و پرخاشگری ممکن است در برابر امیال دور از دسترسی که در آینده نیز امکان رسیدن به آنها نیست بهوجود میآید که این خود ناکامی محتمل محسوب میشود.روان شناسانی که اعتقادات نظری متفاوتی دارند در مورد چگونگی تعریف پرخاشگری اساساً با هم توافق ندارند. موضوع اصلی این است که آیا باید پرخاشگری را براساس پیامدهای قابل دیدن آن تعریف کنیم یا براساس مقاصد شخصی که آن را نشان می دهد ( حسینی ، 1382 ) .
روش : به این منظور تعداد 30 نفر با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای در دو گروه انتخاب و مورد آزمون قرار گرفتند ، جهت جمع آوری اطلاعات لازم از پرسشنامه خشم کودکان نیلسون ( 2000 ) استفاده شده است . و اطلاعات با روش ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت . نتایج بدست آورده حاکی از وجود رابطه مثبت و معنادار میان میزان استفاده از بازی های رایانه ای و پرخاشگری است .
نتیجه گیری :
بنابراین پرداختن به این بازی ها و پاداشی که رفتارهای پرخاشگرانه در طی بازی دریافت می دارند سبب می شود کودکان انجام این رفتارها را پیشه خود ساخته و گذشت زمان حساسیت خود را به مسئله خشونت از دست بدهند .
دیدگاه های شما
دیدگاه خود را بنویسید